Wednesday, November 18, 2009

kenangan terindahAssalamualaikum...majlis jamuan akhir tahun tempat kerja baru. Aku membawa semua sama-sama menghadiri jamuan berkenaan. Suami, 4 orang anak, dua orang menantu dan 2 orang cucu. Makan malam di Cruise yang bergerak perlahan selama lebih kurang 2jam.

Kadang-kadang dalam hidup ini sememangnya banyak perkara yang perlu disyukuri. Tepat janji Allah, kalau kita selalu bersyukur nikmat kita akan ditambah. Aku rasa dalam hidup ini, memang sentiasa bersyukur, dengan umur dengan rezki dan dengan kebahagiaan keluarga yang aku ada. Yang paling penting, menerima apa yang berlaku di dalam hidup ini dengan seadanya. Rezki yang sedikit sama dikongsi, yang banyak sama dibahagi. Aku memang tak punya harta untuk dibahagikan, cukup dengan kasih sayang yang ikhlas kepada semua tanpa pilih kasih...
Setiap selepas solat lima waktu sehari, doa ku agar suami, ibu, dan anak-anak ku, Nur Azhida, Ida Nadia, Farahin dan Emielia dijadikan anak-anak yang solehah, anak-anak yang cemerlang didunia dan diakhirat, anak-anak yang berjaya didunia dan diakhirat, anak-anak yang berguna kepada diri sendiri, keluarga, agama, bangsa dan negara, begitu juga dengan menantu2 ku dan cucu2ku .....No comments:

Post a Comment